2011. szeptember 27., kedd

Miből lesz a cserebogár?

12 megjegyzés

Egy pár héttel ezelőtt, egy kedves gyöngyös barátosném oldalán láttam egy játékot, ami nagyon megtetszett. Miből lesz a cserebogár? címet viselte a játék, és tulajdonképpen az a lényege, hogy mindenki megmutatja az első alkotását/alkotásait. Nem gondolom, hogy ez szégyellni való dolog volna, hiszen azokat a videókat sem dugjuk a padlás mélyére , amik a kezdeti lépéseinket rögzítették.

Úgyhogy akkor most jöjjön egy kis bemutató a különböző korszakaim produktumaiból:

Az első találkozásom a gyöngyökkel kb. 2007 körül volt, amikor is a karácsonyi ajándékok készítésekor kezembe akadt a gyöngy-világ sorozat egyik kötete.Rögtön rávetettem magam a netre, de sajnos akkor még nem nagyon találtam témába vágó irodalmat, találtam viszont egy gyöngygallérokat tartalmazó könyvet és szép sorban elkészítettem szinte az összes benne található ékszert. No, akkor ezek közül álljon itt egy gyöngyszem:



Aztán jött a felfedezés, hogy apró gyöngyökből más jellegű ékszereket is lehet készíteni. Ő volt itt az első spirálom:


És amikor megjelentek az első japán gyöngyök és idehaza elérhetővé váltak a a gyöngyékszer készítéssel  foglakozó könyvek , beköszöntött a "bilobás" korszakom.

Na, és egy kis kutakodás után azért megleltem az első ásványos befoglalásomat is, ami 2008. júliusában készült. Természetesen tele hibákkal, de mégiscsak ő volt az első...:)


 Az első gyöngyhímzéses, ásványbefoglalásos próbálkozás után pedig végleg elvesztem.Vagyis inkább úgy fogalmaznék , hogy végre rátaláltam arra a technikára, ami igazán érdekel.

Az ásványos ékszereim lenyomatát pedig már itt láthatjátok a blogomon.









 

Enikő gyöngyei Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template